Rólunk

A Golgota Keresztény Gyülekezet Szolnok olyan hívők közössége, akik hisznek abban, hogy Jézus Krisztus Úr és Megváltó. Elsődleges célunk megismerni Őt és formálódni az Ő képmására a Szentlélek ereje által.

Abban hiszünk, hogy a gyülekezeteknek együtt kell működniük az evangélium terjedése érdekében, és nem a különbözőségüket hangsúlyozni. Isten úgy dicsőülhet meg leginkább, ha a gyülekezetek – mint Krisztus testének különböző tagjai – együttműködnek.

Abban hiszünk, hogy a keresztény közösség egyetlen, igazi alapja Jézus szeretete, ami hatalmasabb bármilyen különbözőségnél és ami nélkül nem vallhatjuk magunkat kereszténynek.

Abban hiszünk, hogy a kereszténység nem szabályokról szól, hanem egy igazi, személyes, szerető kapcsolatról az élő Istennel, aki teremtett és bensőségesen ismer mindannyiunkat.

Abban hiszünk, hogy a keresztény élet lényege az, hogy egyre jobban megismerjük Istent, ezért olvassuk az Igéjét, próbáljuk értelmezni és megélni azt a mindennapokban.

Abban hiszünk, hogy Isten dicséretét nem szükséges merev határok közé szorítani. A dicsőítésben ezért Isten Szentlelkének vezetésére hagyatkozunk.

Abban hiszünk, hogy Isten dicséretének ésszerűnek és értelmesnek kell lennie. Ezért nagy hangsúlyt fektetünk a Biblia tanulmányozására, hogy Isten taníthasson bennünket azon keresztül, hogy hogyan is dicsérjük Őt.

Abban hiszünk, hogy Isten dicséretének gyümölcsözőnek kell lennie. Az Ő ismeretének legnagyobb gyümölcse pedig a bennünk lévő szeretet.

A Golgota Keresztény Gyülekezet az Aliansz Magyar Evangéliumi Szövetség tagja.